5 minut
1-2 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
239 kcal / 1 porcję (641 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność37.25 kcal1.86%
-
Białko0.56 g1.12%
-
Węglowod.8.81 g3.26%
-
Tłuszcze0.11 g0.16%
-
Błonnik0.39 g1.56%
-
GDA1.86 %
Składniki
- Arbuz - 500g
- Banan - 60g
- Sok z cytryny - 6g (2 łyżeczki)
- Kruszony lód - 75g (½ szklanki)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Arbuza oddziel od skóry. Z miąższu wydłub pestki, pokrój go na mniejsze kawałki i przełóż do blendera. Dodaj plasterki banana i sok z cytryny. Zmiksuj
KROK 2: Do szklanki wrzuć kostki lodu i wlej przygotowany sok.
*Szklankę możesz udekorować kawałkiem arbuza.
Smacznego!
Zobacz także