Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

(49)
11.07.2014
dodaj własny przepis
25 minut
3 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
288 kcal / 1 porcję (178 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    162.17 kcal
    8.11%
  • Białko
    7.97 g
    15.94%
  • Węglowod.
    18.44 g
    6.83%
  • Tłuszcze
    6.60 g
    9.43%
  • Błonnik
    2.48 g
    9.92%
  • GDA
    8.11 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Quinoa - komosa ryżowa - 150g (¾ szklanki)
  • Łosoś świeży, stek - 90g
  • Sok z cytryny - 4.5g (1 ½ łyżeczki)
  • Pomidor koktajlowy - 120g (6 sztuk)
  • Ogórek gruntowy - 105g (3 sztuki)
  • Cebula czerwona - 30g (⅓ sztuki)
  • Natka pietruszki siekana - 18g (3 łyżeczki)
  • Oliwa z oliwek - 15g (1 ½ łyżki stołowej)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Komosę ugotuj w lekko osolonej wodzie do miękkości według przepisu na opakowaniu. Zajmuje to około 10-15 minut.

KROK 2: Łososia skrop sokiem z cytryny i piecz w foli, w temp. 200oC około 20 minut. Po upieczeniu podziel go na małe kawałki, lekko przestudź.

KROK 3: Wszystkie warzywa dokładnie umyj. Ogórka pokrój w kostkę, cebulę w piórka, a pomidorki przekrój na pół. Połącz z przestudzoną komosą.

KROK 4: Do sałatki dodaj posiekaną natkę (możesz także dorzucić kilka listków mięty), oliwę z oliwek i kawałki łososia. Dopraw do smaku świeżo mielonym pieprzem. Całość wymieszaj.

KROK 5: Wstaw na kilkanaście minut do lodówki, aby smaki przegryzły się.

Smacznego!

Komentarze (1)

Piątek, 11 lipca 2014 | 14:05:52 Ewa82 40

musze spróbowac, wyglada super!