Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

(13)
14.03.2015
dodaj własny przepis
20 minut
2 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
237 kcal / 1 porcję (154 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    154.08 kcal
    7.7%
  • Białko
    10.80 g
    21.6%
  • Węglowod.
    16.63 g
    6.16%
  • Tłuszcze
    4.78 g
    6.83%
  • Błonnik
    1.83 g
    7.32%
  • GDA
    7.7 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Makaron razowy spaghetti, surowy - 100g
  • Krewetki tygrysie mrożone - 150g (10 sztuk)
  • Oliwa z oliwek - 10g (łyżka stołowa)
  • Masło ekstra - 10g (2 łyżeczki)
  • Czosnek duży - 5g (ząbek)
  • Natka pietruszki siekana - 12g (2 łyżeczki)
  • Cytryna - 20g (2 plastry)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Spaghetti ugotuj al dente.

KROK 2: Krewetki zalej letnią wodą, aby rozmroziły się.

KROK 3: Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i podsmaż posiekany czosnek, dodaj masło i krewetki. Smaż chwilę.

KROK 4: Na patelni wymieszaj krewetki z makaronem, posyp posiekaną natką pietruszki, Dopraw do smaku świeżo mielonym pieprzem.

*Podawaj z plasterkiem cytryny.

Smacznego!

Zobacz także
Komentarze (1)

Piątek, 13 marca 2015 | 16:35:53 anulka 31

o jej, ale to musi być pyszne :D