20 minut
2 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
237 kcal / 1 porcję (154 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność154.08 kcal7.7%
-
Białko10.80 g21.6%
-
Węglowod.16.63 g6.16%
-
Tłuszcze4.78 g6.83%
-
Błonnik1.83 g7.32%
-
GDA7.7 %
Składniki
- Makaron razowy spaghetti, surowy - 100g
- Krewetki tygrysie mrożone - 150g (10 sztuk)
- Oliwa z oliwek - 10g (łyżka stołowa)
- Masło ekstra - 10g (2 łyżeczki)
- Czosnek duży - 5g (ząbek)
- Natka pietruszki siekana - 12g (2 łyżeczki)
- Cytryna - 20g (2 plastry)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Spaghetti ugotuj al dente.
KROK 2: Krewetki zalej letnią wodą, aby rozmroziły się.
KROK 3: Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i podsmaż posiekany czosnek, dodaj masło i krewetki. Smaż chwilę.
KROK 4: Na patelni wymieszaj krewetki z makaronem, posyp posiekaną natką pietruszki, Dopraw do smaku świeżo mielonym pieprzem.
*Podawaj z plasterkiem cytryny.
Smacznego!
Zobacz także