15 minut
2 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
615 kcal / 1 porcję (373 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność165.09 kcal8.25%
-
Białko2.44 g4.88%
-
Węglowod.14.57 g5.4%
-
Tłuszcze11.58 g16.54%
-
Błonnik1.82 g7.28%
-
GDA8.25 %
Składniki
- Kukurydza, konserwowa - 300g (20 łyżek stołowych)
- Oliwa z oliwek - 20g (2 łyżki stołowe)
- Czosnek duży - 10g (2 ząbki)
- Cebula - 50g (⅔ sztuki)
- Imbir korzeń - 5g
- Papryka ostra mielona - 3g (łyżeczka)
- Mleczko kokosowe - 345g (1 ½ szklanki)
- Natka pietruszki siekana - 12g (2 łyżeczki)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: W garnku rozgrzej oliwę z oliwek, zeszklij czosnek i cebulę. Dopraw startym imbirem. Dodaj kukurydzę i podsmaż chwilę. Dopraw ostrą papryką.
KROK 2: Do garnka wlej wywar, dopraw solą i pieprzem i gotuj około 5 minut. Dolej mleko kokosowe, całość zagotuj.
KROK 3: Zupę przelej do pojemnika blendera i zmiksuj na gładki krem.
KROK 4: Zupę rozlej do talerzy i udekoruj natką pietruszki.
Smacznego!
Zobacz także