Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

(12)
14.04.2015
dodaj własny przepis
15 minut
2 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
615 kcal / 1 porcję (373 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    165.09 kcal
    8.25%
  • Białko
    2.44 g
    4.88%
  • Węglowod.
    14.57 g
    5.4%
  • Tłuszcze
    11.58 g
    16.54%
  • Błonnik
    1.82 g
    7.28%
  • GDA
    8.25 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Kukurydza, konserwowa - 300g (20 łyżek stołowych)
  • Oliwa z oliwek - 20g (2 łyżki stołowe)
  • Czosnek duży - 10g (2 ząbki)
  • Cebula - 50g (⅔ sztuki)
  • Imbir korzeń - 5g
  • Papryka ostra mielona - 3g (łyżeczka)
  • Mleczko kokosowe - 345g (1 ½ szklanki)
  • Natka pietruszki siekana - 12g (2 łyżeczki)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: W garnku rozgrzej oliwę z oliwek, zeszklij czosnek i cebulę. Dopraw startym imbirem. Dodaj kukurydzę i podsmaż chwilę. Dopraw ostrą papryką.

KROK 2: Do garnka wlej wywar, dopraw solą i pieprzem i gotuj około 5 minut. Dolej mleko kokosowe, całość zagotuj.

KROK 3: Zupę przelej do pojemnika blendera i zmiksuj na gładki krem.

KROK 4: Zupę rozlej do talerzy i udekoruj natką pietruszki.

Smacznego!