Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

(19)
13.08.2015
dodaj własny przepis
50 minut
2 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
243 kcal / 1 porcję (397 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    61.19 kcal
    3.06%
  • Białko
    0.80 g
    1.6%
  • Węglowod.
    4.30 g
    1.59%
  • Tłuszcze
    5.14 g
    7.34%
  • Błonnik
    1.22 g
    4.88%
  • GDA
    3.06 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Marchew - 45g
  • Cebula - 50g (⅔ sztuki)
  • Czosnek duży - 5g (ząbek)
  • Awokado - 140g
  • Ryż brązowy surowy - 16g
  • Ocet jabłkowy - 6g (2 łyżeczki)
  • Natka pietruszki siekana - 24g (4 łyżeczki)
  • Oliwa z oliwek - 20g (2 łyżki stołowe)
  • Sok z cytryny - 6g (2 łyżeczki)
  • Pieprz czarny - 1g (szczypta)
  • Woda - 480g (2 szklanki)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Wszystkie warzywa dokładnie umyj i pokrój w małe kawałki.

KROK 2: Włóż warzywa do garnka, dodaj natkę pietruszki i czosnek i zalej wodą. Zagotuj. Dodaj ryż.

KROK 3: Po upływie 30 minut odstaw do wystygnięcia, a następnie dodaj dojrzałe awokado i zmiksuj wszystko. Na koniec dopraw zupę do smaku według uznania.

*Możesz posypać zupę podprażonymi wcześniej pestkami słonecznika lub pestkami dyni.

Smacznego!

Zobacz także
Bezglutenowy makowiec z kaszą jaglaną
(11)
Bezglutenowy makowiec z kaszą jaglaną
30 minut + czas chłodzenia
8 osób
więcej
Tortilla z kurczakiem
(2)
Tortilla z kurczakiem
20 minut
1 osoba
więcej