Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

45 minut
5 osób
łatwy
Wartości odżywcze
456 kcal / 1 porcję (634 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    71.97 kcal
    3.6%
  • Białko
    7.14 g
    14.28%
  • Węglowod.
    6.36 g
    2.36%
  • Tłuszcze
    2.44 g
    3.49%
  • Błonnik
    0.70 g
    2.8%
  • GDA
    3.6 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Mięso z piersi indyka, bez skóry - 1000g
  • Ryż biały surowy - 43g
  • Cebula - 100g
  • Kajzerki - 100g (2 sztuki)
  • Mleko UHT, 1,5% tłuszczu - 230g (szklanka)
  • Woda ciepła - 240g (szklanka)
  • Papryka słodka mielona - 3g (łyżeczka)
  • Sól o obniżonej zawartości sodu - 1g (2 szczypty)
  • Pieprz czarny - 4g (4 szczypty)
  • Mąka pszenna, typ 500 - 65g (½ szklanki)
  • Marchew - 135g
  • Pietruszka, korzeń - 80g
  • Papryka czerwona - 200g (sztuka)
  • Cebula czerwona - 200g
  • Wywar warzywny - 720g (3 szklanki)
  • Olej rzepakowy uniwersalny - 50g (5 łyżek stołowych)

Sposób przyrządzenia

STEP 1: Finely chop the onion, fry it on a well-heated oil nd set aside to cool.

STEP 2: Soak kaiser rolls in water mixed with milk, squeeze well.

STEP 3: Mix meat, kaiser rolls, cooked and cooled brown rice, onions and spices in a bowl. Mix thoroughly. Wet hands in the water Shape small balls with wet hands and place them on a plate. Pour flour on a plate, coat every meatball with flour and brush off to remove excess flour.

STEP 4: Heat a few tablespoons of oil in a frying pan. Fry meatballs on all sides. Transfer the meatballs to a large stock pan and pour broth or water with soy sauce.

STEP 5: Wipe the pan in which meatballs were fried, warm up 2 tablespoons of oil in it, heat and fry grated carrot, parsley, red onion and peppers. Stir-fry for a few minutes.

STEP 6: Transfer vegetables to the pot with the meat. Bring to a boil, cover with a lid, reduce heat and simmer for about 30 minutes.

*This dish is a stunner among children. Additionally, it is perfect for them in terms of nutrition, and thus recommended by pediatricians. Turkey meatballs in vegetable sauce is easily digested, nutritious and tasty. Vegetable sauce gives juiciness and flavor. What is more, it is a source of fiber. It is ideal dish for family dinners.

Bon appetit!