Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

(18)
28.01.2016
dodaj własny przepis
30 minut
4 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
261 kcal / 1 porcję (325 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    80.31 kcal
    4.02%
  • Białko
    1.78 g
    3.56%
  • Węglowod.
    8.64 g
    3.2%
  • Tłuszcze
    4.85 g
    6.93%
  • Błonnik
    1.28 g
    5.12%
  • GDA
    4.02 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Ziemniaki - 375g (5 sztuk)
  • Fasola cięta, konserwowa, bez zalewy - 200g
  • Szpinak młody - 100g (4 garście)
  • Oliwa z oliwek - 30g (3 łyżki stołowe)
  • Imbir korzeń - 5g
  • Cebula czerwona - 120g (1 ¼ sztuki)
  • Czosnek mały - 9g (3 ząbki)
  • Kmin rzymski - 2.5g (½ łyżeczki)
  • Kolendra swieża - 7.5g (½ pęczka)
  • Pomidory w puszce - 240g (½ puszki)
  • Mleczko kokosowe - 200g (20 łyżek stołowych)
  • Sok z cytryny - 3g (łyżeczka)
  • Pieprz czarny - 3g (3 szczypty)
  • Papryka ostra mielona - 3g (łyżeczka)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: W naczyniu rozgrzej oliwę z oliwek. Dodaj nasiona gorczycy i kiedy zaczną podskakiwać na patelni dodaj kozieradkę i cebulę. Po ok. 2 minutach dodaj czosnek i imbir. Podsmaż jeszcze 2 minuty.

KROK 2: Dodaj kmin, kolendrę i kurkumę i pomidory z puszki. Gotuj 10 minut.

KROK 3: Dodaj ugotowane wcześniej ziemniaki i fasolę z puszki (przepłukana z zalewy) oraz szpinak. Gotuj 5 minut, następnie dodaj mleko kokosowe i ew. sok z cytryny. Jeśli jest taka potrzeba dopraw do smaku solą i ulubionymi przyprawami.

Smacznego!