Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

(17)
22.02.2016
dodaj własny przepis
40 minut
2 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
317 kcal / 1 porcję (203 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    155.83 kcal
    7.79%
  • Białko
    5.19 g
    10.38%
  • Węglowod.
    23.23 g
    8.6%
  • Tłuszcze
    5.89 g
    8.41%
  • Błonnik
    2.86 g
    11.44%
  • GDA
    7.79 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Kasza gryczana sucha - 90g
  • Cebula - 45g (½ sztuki)
  • Pomidor suszony - 35g (5 sztuk)
  • Brokuły - 200g
  • Olej rzepakowy uniwersalny - 20g (2 łyżki stołowe)
  • Sól o obniżonej zawartości sodu - 0.5g (szczypta)
  • Pieprz czarny - 2g (2 szczypty)
  • Papryczka chili - 5g (¼ sztuki)
  • Zioła prowansalskie - 9g (3 łyżeczki)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Ugotuj kaszę gryczaną. Posiekaj drobno cebulę i zeszklij ją na patelni na oleju.

KROK 2: Następnie również drobno posiekaj suszone pomidory i pokrój brokuły. W osobnej misce wyłóż ugotowaną kaszę, dodaj przyprawy i siemię lniane. Wszystko zmiksuj blenderem, dodaj kawałki suszonych pomidorów, brokuły i zeszkloną cebulę - wszystko wymieszaj i ułóż w foremki do babeczek.

KROK 3: Piecz ok. 30 min w 180 stopniach.

Smacznego!