Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

(10)
29.03.2016
dodaj własny przepis
50 minut
4 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
195 kcal / 1 porcję (394 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    49.58 kcal
    2.48%
  • Białko
    3.28 g
    6.56%
  • Węglowod.
    6.91 g
    2.56%
  • Tłuszcze
    1.62 g
    2.31%
  • Błonnik
    0.78 g
    3.12%
  • GDA
    2.48 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Wywar warzywny - 720g (3 szklanki)
  • Wieprzowina, schab surowy bez kości - 150g
  • Ziemniaki - 150g (2 sztuki)
  • Marchew - 150g
  • Ogórek kwaszony - 300g (5 sztuk)
  • Koperek siekany - 24g (3 łyżki stołowe)
  • Kasza jaglana sucha - 80g

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Kaszę przepłucz zimną wodą, a następnie wrzątkiem, odsącz - w ten sposób pozbędziesz się goryczki. Przełóż kaszę do garnka, zalej szklanką wody i gotuj na małym ogniu, aż wchłonie cały płyn. Kasza powinna być ugotowana na sypko.

KROK 2: Przygotuj bulion warzywny robiąc wywar z obranej włoszczyzny. Następnie dodaj do niego mięso i gotuj 10 minut.

KROK 3: Ziemniaki pokrój w kostkę, a marchew w paseczki, dodaj do wywaru z mięsem, gotuj do miękkości warzyw. Trzy ogórki pokrój w paseczki lub zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Jednego ogórka pokrój w plasterki. Dodaj do zupy, gotuj kolejne 10 minut.

KROK 4: Mięso wyjmij z wywaru i pokrój w kostkę.

KROK 5: Zupę rozlej do bulionówek. Dodaj kaszę i mięso. Posyp całe danie koperkiem.

Smacznego!