Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

(12)
11.05.2016
dodaj własny przepis
10 minut
6 osób
łatwy
Wartości odżywcze
79 kcal / 1 porcję (295 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    26.95 kcal
    1.35%
  • Białko
    0.10 g
    0.2%
  • Węglowod.
    6.68 g
    2.47%
  • Tłuszcze
    0.06 g
    0.09%
  • Błonnik
    0.27 g
    1.08%
  • GDA
    1.35 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Mango - 280g (sztuka)
  • Woda mineralna niegazowana - 1200g (5 szklanek)
  • Sok z cytryny - 72g (24 łyżeczek)
  • Cukier - 66g (11 łyżeczek)
  • Kruszony lód - 150g (szklanka)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Do wysokiej miski włóż obrane i pokrojone na mniejsze kawałki mango oraz 1/3 szklanki wody. Całość zmiksuj na gęstą, gładką masę.

KROK 2: Przełóż masę do wysokiego, ozdobnego dzbanka, dodaj sok z cytryny, cukier i dobrze wymieszaj do lekkiego rozpuszczenia się cukru i połączenia wszystkich składników.

KROK 3: Następnie dodaj 5 szklanek wody i znowu wymieszaj. Wrzuć do dzbanka pokruszony lód.

* Jeśli nie podajesz lemoniady od razu, pamiętaj, by jeszcze raz dobrze wymieszać wszystkie składniki tuż przed podaniem.

Smacznego!

Zobacz także
Dorsz, filety panierowane, smażone
(5)
Dorsz, filety panierowane, smażone
15 minut + czas marynowania ryby
6 osób
więcej
Brokuły z marchewką
(7)
Brokuły z marchewką
15 minut
1 osoba
więcej