Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

(61)
22.10.2014
dodaj własny przepis
25 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
54 kcal / 1 porcję (282 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    19.18 kcal
    0.96%
  • Białko
    0.13 g
    0.26%
  • Węglowod.
    4.69 g
    1.74%
  • Tłuszcze
    0.05 g
    0.07%
  • Błonnik
    0.21 g
    0.84%
  • GDA
    0.96 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Imbir korzeń - 10g
  • Cytryna - 20g (2 plastry)
  • Miód pszczeli - 12g (łyżeczka)
  • Woda ciepła - 240g (szklanka)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Kłącze imbiru obierz i pokrój w plastry. Włóż do małego garnuszka i zalej szklanką zimnej wody. Całość podgrzewaj na wolnym ogniu przez około 15-20 minut.

KROK 2: Zdejmij napar z ognia, przelej do szklanki, dodaj plastry cytryny i osłódź odrobiną miodu.

Smacznego!

Komentarze (1)

Czwartek, 4 grudnia 2014 | 12:13:37 karinka 36

uwielbiam z miodkiem! :D