Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

(6)
06.09.2016
dodaj własny przepis
45 minut
3 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
733 kcal / 1 porcję (178 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    413.15 kcal
    20.66%
  • Białko
    8.86 g
    17.72%
  • Węglowod.
    44.58 g
    16.51%
  • Tłuszcze
    23.26 g
    33.23%
  • Błonnik
    2.40 g
    9.6%
  • GDA
    20.66 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Kasza jaglana sucha - 180g
  • Skrobia ziemniaczana - 100g (4 łyżki stołowe)
  • Oliwki zielone marynowane, konserwowe - 37.5g (15 sztuk)
  • Natka pietruszki pęczek - 36g (2 pęczki)
  • Słonecznik, nasiona - 60g (6 łyżek stołowych)
  • Oliwa z oliwek - 80g (8 łyżek stołowych)
  • Czosnek duży - 15g (3 ząbki)
  • Parmezan tarty - 24g (3 łyżki stołowe)

Sposób przyrządzenia

KLUSECZKI:

KROK 1: Ugotuj kaszę jaglaną według instrukcji na opakowaniu. Następnie rozgnieć ją lub zmiksuj przy użyciu blendera na jednolitą masę.

KROK 2: Po przestudzeniu, dodaj posiekany koperek i drobno pokrojone oliwki.

KROK 3: Ciasto podziel na 4 części i jedną z nich zastąp skrobią ziemniaczaną. Następnie wszystko (całość ciasta) zagnieć.

KROK 4: Z gotowego ciasta formujemy kluseczki. Następnie gotujemy w osolonej wodzie, 5 minut od momentu ich wypłynięcia.

PESTO:

KROK 1: Umyj natki pietruszki pod bieżącą wodą.

KROK 2: Podpraż nasiona słonecznika na suchej patelni.

KROK 3: Do blendera włóż natki, nasiona, oliwę, czosnek oraz starty parmezan i zmiksuj.

*Na talerz nałóż pesto, a na nie gotowe kluseczki.

Smacznego!