Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

(13)
03.02.2017
dodaj własny przepis
40 minut
4 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
320 kcal / 1 porcję (153 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    209.38 kcal
    10.47%
  • Białko
    7.00 g
    14%
  • Węglowod.
    29.54 g
    10.94%
  • Tłuszcze
    7.49 g
    10.7%
  • Błonnik
    1.25 g
    5%
  • GDA
    10.47 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Kasza jaglana sucha - 120g
  • Ciecierzyca z puszki - 170g (szklanka)
  • Natka pietruszki pęczek - 36g (2 pęczki)
  • Pomidor suszony - 105g (15 sztuk)
  • Oliwki czarne marynowane - 50g (20 sztuk)
  • Serek kozi - 80g (4 łyżki stołowe)
  • Oliwa z oliwek - 20g (2 łyżki stołowe)
  • Musztarda francuska - 10g (½ łyżki stołowej)
  • Sok z cytryny - 12g (4 łyżeczki)
  • Sól o obniżonej zawartości sodu - 0.5g (szczypta)
  • Pieprz czarny - 4g (4 szczypty)
  • Zioła prowansalskie - 3g (łyżeczka)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Uprzednio podprażoną kaszę jaglaną zalej dwukrotnie większą ilością wody i ugotuj na sypko, zgodnie z instrukcją producenta zamieszczoną na opakowaniu produktu.

KROK 2: W małej miseczce zalej wrzątkiem pomidory suszone. Odstaw na 10 minut. Po tym czasie odsącz.

KROK 3: W dużej misce połącz ze sobą ostudzoną kaszę jaglaną, przepłukaną z zalewy ciecierzycę z puszki, pokrojone w kostkę pomidory, oliwki, posiekaną natkę pietruszki oraz pokruszony kozi ser. Wszystko dokładnie wymieszaj.

KROK 4: W małej miseczce wymieszaj sok z cytryny, oliwę z oliwek, musztardę, sól, pieprz i zioła prowansalskie. Następnie polej mieszanką przygotowaną sałatkę. Wszystko dokładnie wymieszaj.

Smacznego!

Zobacz także