Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

25 minut
2 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
276 kcal / 1 porcję (386 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    71.44 kcal
    3.57%
  • Białko
    1.51 g
    3.02%
  • Węglowod.
    10.94 g
    4.05%
  • Tłuszcze
    2.94 g
    4.2%
  • Błonnik
    1.24 g
    4.96%
  • GDA
    3.57 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Kasza jęczmienna, pęczak - 90g
  • Olej rzepakowy uniwersalny - 20g (2 łyżki stołowe)
  • Woda - 360g (1 ½ szklanki)
  • Cebula - 80g (sztuka)
  • Pomidor koktajlowy - 200g (10 sztuk)
  • Czosnek duży - 10g (2 ząbki)
  • Szczypiorek siekany - 10g (2 łyżki stołowe)
  • Sól biała - 0.5g (szczypta)
  • Pieprz czarny - 1g (szczypta)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Kaszę jęczmienną ugotuj według przepisu na opakowaniu. Zostaw do ostudzenia

KROK 2: Na patelni rozgrzej łyżkę oliwy. Podsmaż cebulę i pomidorki. Następnie dodaj ugotowaną kaszę i całość dokładnie wymieszaj. Smaż kilka minut.

KROK 3: Gotowe danie przełóż na talerz, posyp szczypiorkiem, dopraw solą i pieprzem.

Smacznego!