Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

25 minut
2 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
573 kcal / 1 porcję (311 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    184.19 kcal
    9.21%
  • Białko
    5.44 g
    10.88%
  • Węglowod.
    10.03 g
    3.71%
  • Tłuszcze
    14.20 g
    20.29%
  • Błonnik
    1.51 g
    6.04%
  • GDA
    9.21 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Kasza jaglana sucha - 50g
  • Ogórek gruntowy - 35g (sztuka)
  • Pomidor - 130g
  • Papryka czerwona - 100g (½ sztuki)
  • Papryka żółta - 60g (½ sztuki)
  • Cebula czerwona - 50g (½ sztuki)
  • Oliwki czarne marynowane - 25g (10 sztuk)
  • Ser Feta - 50g (porcja)
  • Zioła prowansalskie - 3g (łyżeczka)
  • Bazylia świeża - 15g (3 gałązki)
  • Orzechy nerkowca - 30g
  • Oliwa z oliwek - 50g (5 łyżek stołowych)
  • Parmezan tarty - 24g (3 łyżki stołowe)

Sposób przyrządzenia

KROK 1. Ugotuj kaszę jaglaną, wymieszaj z bazyliowym pesto.

KROK 2. Pokrój ogórka, pomidora, kolorową paprykę w sporą kostkę (2 cm x 2 cm), cebulę czerwoną w cienkie piórka, oliwki możesz dodać w całości lub przekrój wzdłuż na połowę. Fetę pokrój tak jak lubisz. My pokroiliśmy w duże kawałki tak, by stopniowo sobie odłamywać i kruszyć ser w ilościach takich, jakich lubimy.

KROK 3. Wymieszaj wszystkie warzywa z kaszą, ser ułóż na rancie talerza lub jeśli pokroiłeś go w kostkę, posyp nim sałatkę. Możesz całość posypać ziołami prowansalskimi.

Smacznego!