Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

(90)
23.06.2017
dodaj własny przepis
30 minut
2 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
320 kcal / 1 porcję (145 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    221.31 kcal
    11.07%
  • Białko
    14.96 g
    29.92%
  • Węglowod.
    8.67 g
    3.21%
  • Tłuszcze
    13.74 g
    19.63%
  • Błonnik
    0.25 g
    1%
  • GDA
    11.07 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Łosoś świeży, filet - 200g
  • Miód pszczeli - 24g (2 łyżeczki)
  • Musztarda francuska - 30g (1 ½ łyżki stołowej)
  • Oliwa z oliwek - 10g (łyżka stołowa)
  • Sok z cytryny - 3g (łyżeczka)
  • Papryka słodka, wędzona - 4g (2 szczypty)
  • Sól biała - 0.5g (szczypta)
  • Pieprz cytynowy - 0.5g (szczypta)
  • Natka pietruszki siekana - 12g (2 łyżeczki)
  • Czosnek duży - 5g (ząbek)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Piekarnik nagrzej do 190 stopni C. Łososia dokładnie umyj i osusz za pomocą ręcznika papierowego.

KROK 2: Natkę pietruszki i czosnek drobno posiekaj. W mieseczce wymieszaj musztardę, miód, oliwę, sok z cytryny, czosnek, sól, pieprz i wędzoną paprykę.

KROK 3: Łososia natrzyj marynatą, posyp natką pietruszki i zawiń w folię. Piecz w piekarniku przez ok. 15-20 minut.

*Podawaj z młodymi ziemniakami z koperkiem i szparagami.

Smacznego!