3 minuty
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
150 kcal / 1 porcję (144 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność104.40 kcal5.22%
-
Białko3.99 g7.98%
-
Węglowod.14.01 g5.19%
-
Tłuszcze4.09 g5.84%
-
Błonnik1.56 g6.24%
-
GDA5.22 %
Składniki
- Jogurt naturalny 2% tłuszczu - 75g (3 łyżki stołowe)
- Banan - 60g
- Migdały, płatki - 8g (⅔ łyżki stołowej)
- Otręby pszenne - 1g (¼ łyżki stołowej)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Jogurt wlej do kubeczka lub szklanki, dodaj pokrojony w plasterki banan i podprażone płatki migdałów. Całość posyp otrębami.
*Jogurt to idealna przekąska lub pomysł na pożywne drugie śniadanie!
Smacznego!
Zobacz także