Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Kategorie posiłków
Najwyżej oceniane
Muffinki z łososiem i pesto
(44)
Muffinki z łososiem i pesto
20 minut + czas pieczenia
4 osoby
więcej
Pierś z kurczaka marynowana w kefirze
(61)
Pierś z kurczaka marynowana w kefirze
40 minut + czas marynowania
4 osoby
więcej


10 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
253 kcal / 1 porcję (310 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    81.71 kcal
    4.09%
  • Białko
    3.23 g
    6.46%
  • Węglowod.
    15.18 g
    5.62%
  • Tłuszcze
    1.56 g
    2.23%
  • Błonnik
    2.07 g
    8.28%
  • GDA
    4.09 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Mleko UHT, 1,5% tłuszczu - 200g (¾ szklanki)
  • Płatki owsiane górskie - 20g (2 łyżki stołowe)
  • Jabłko - 70g
  • Cynamon mielony - 5g (1 ¼ łyżeczki)
  • Rodzynki, suszone - 15g (łyżka stołowa)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Mleko wlej do rondelka i podgrzej. Dodaj płatki owsiane i gotuj dalej na małym ogniu aż potrawa zgęstnieje. Przełóż do miski.

KROK 2: Jabłko umyj i pokrój na cienkie plasterki lub w kostkę. Dodaj do owsianki razem z rodzynkami. Całość posyp cynamonem.

*Owsianka z jabłkiem i cynamonem to bardzo uniwersalne danie śniadaniowe. Jest bardzo aromatyczne i świetnie rozgrzewa. To idealna propozycja na jesienne i zimowe, mroźne poranki. Dodatek cynamonu przyspiesza przemianę materii i reguluje procesy trawienne, co jest zjawiskiem niezwykle korzystnym, szczególnie na samym początku dnia.

Smacznego!