Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

10 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
170 kcal / 1 porcję (390 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    43.54 kcal
    2.18%
  • Białko
    2.31 g
    4.62%
  • Węglowod.
    8.17 g
    3.03%
  • Tłuszcze
    0.44 g
    0.63%
  • Błonnik
    0.67 g
    2.68%
  • GDA
    2.18 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Maślanka naturalna 0,5 % tłuszczu - 240g (szklanka)
  • Mango - 100g (⅓ sztuki)
  • Truskawki mrożone - 50g

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Mango obierz i odkrawaj po kawałku od pestki (nie wyjmuj jej, bo owoc bardzo mocno przylega). Kawałki mango pokrój na mniejsze części.

KROK 2: Jogurt wlej do blendera, dodaj mango, truskawki (w sezonie letnim możesz użyć świeżych). Całość zmiksuj na jednolitą masę i rozlej do szklanek.

*Pozostałe kawałki mango możesz zamrozić. Owoc idealnie nada się jako przekąska lub do przygotowania koktajlu następnym razem.

Smacznego!

Zobacz także
Pasztet jaglany z gruszkami
(17)
Pasztet jaglany z gruszkami
15 minut + czas pieczenia
6 osób
więcej
Muffinki cynamonowe z bakaliami
(20)
Muffinki cynamonowe z bakaliami
20 minut + czas pieczenia
4 osoby
więcej
Orzechowe batoniki z dodatkami
(14)
Orzechowe batoniki z dodatkami
15 minut + czas chłodzenia
9 osób
więcej