10 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
170 kcal / 1 porcję (390 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność43.54 kcal2.18%
-
Białko2.31 g4.62%
-
Węglowod.8.17 g3.03%
-
Tłuszcze0.44 g0.63%
-
Błonnik0.67 g2.68%
-
GDA2.18 %
Składniki
- Maślanka naturalna 0,5 % tłuszczu - 240g (szklanka)
- Mango - 100g (⅓ sztuki)
- Truskawki mrożone - 50g
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Mango obierz i odkrawaj po kawałku od pestki (nie wyjmuj jej, bo owoc bardzo mocno przylega). Kawałki mango pokrój na mniejsze części.
KROK 2: Jogurt wlej do blendera, dodaj mango, truskawki (w sezonie letnim możesz użyć świeżych). Całość zmiksuj na jednolitą masę i rozlej do szklanek.
*Pozostałe kawałki mango możesz zamrozić. Owoc idealnie nada się jako przekąska lub do przygotowania koktajlu następnym razem.
Smacznego!
Zobacz także