(13)
dodaj własny przepis
3 minuty
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
157 kcal / 1 porcję (217 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność72.54 kcal3.63%
-
Białko4.21 g8.42%
-
Węglowod.6.51 g2.41%
-
Tłuszcze3.34 g4.77%
-
Błonnik0.12 g0.48%
-
GDA3.63 %
Składniki
- Jogurt naturalny 2% tłuszczu - 200g (8 łyżek stołowych)
- Majonez "light" - 6.3g (¼ łyżki stołowej)
- Czosnek duży - 2.5g (½ ząbka)
- Koperek siekany - 8g (łyżka stołowa)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Czosnek przeciśnij przez praskę i wymieszaj z majonezem, dodaj do jogurtu.
KROK 2: Koperek posiekaj i dorzuć do sosu. Dokładnie wymieszaj. Jeśli dysponujesz czasem odstaw sos do lodówki na 15 minut, aby smaki się "przegryzły".
*Podawaj jako dodatek do świeżych warzyw lub ulubionych placków czy mięs.
Smacznego!
Zobacz także
Pasztet fasolowo-warzywny z kaszą gryczaną i suszonymi śliwkami
więcej
60 minut + czas moczenia
8 osób