10 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
107 kcal / 1 porcję (198 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność54.16 kcal2.71%
-
Białko2.37 g4.74%
-
Węglowod.3.34 g1.24%
-
Tłuszcze4.46 g6.37%
-
Błonnik2.14 g8.56%
-
GDA2.71 %
Składniki
- Szpinak świeży - 150g
- Margaryna miękka, 60% tłuszczu - 10g (2 łyżeczki)
- Cebula - 20g (¼ sztuki)
- Śmietana 12% tłuszczu - 18g (łyżka stołowa)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Szpinak dokładnie opłucz i wysusz. Cebulę obierz i pokrój w kostkę.
KROK 2: Na patelni rozgrzej margarynę i zeszklij pokrojoną cebulę, po chwili dodaj szpinak. Smaż 1 minutę.
KROK 3: Śmietanę wlej do szpinaku. Dokładnie wymieszaj. Wszystko zagotuj i przełóż na talerz.
Smacznego!
Zobacz także