(10)
dodaj własny przepis
10 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
38 kcal / 1 porcję (101 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność37.26 kcal1.86%
-
Białko0.75 g1.5%
-
Węglowod.10.61 g3.93%
-
Tłuszcze0.32 g0.46%
-
Błonnik2.90 g11.6%
-
GDA1.86 %
Składniki
- Marchew - 50g
- Jabłko - 50g
- Pieprz czarny - 0.5g (½ szczypty)
- Sól o obniżonej zawartości sodu - 0.5g (szczypta)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Marchew i jabłko umyj i obierz. Zetrzyj na tarce o małych oczkach.
KROK 2: Starte jabłko i marchewkę połącz w misce, dokładnie wymieszaj i dopraw do smaku solą i pieprzem.
Rada: jeśli chcesz podkreślić słodkawy smak surówki możesz dodać odrobinę imbiru, cynamonu lub wetknąć kilka goździków (pamiętaj, aby przed podaniem je usunąć).
Smacznego!
Zobacz także