Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

(24)
05.03.2015
dodaj własny przepis
10 minut
4 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
162 kcal / 1 porcję (35 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    469.96 kcal
    23.5%
  • Białko
    13.20 g
    26.4%
  • Węglowod.
    3.93 g
    1.46%
  • Tłuszcze
    46.40 g
    66.29%
  • Błonnik
    0.98 g
    3.92%
  • GDA
    23.5 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Bazylia świeża - 40g (8 gałązek)
  • Parmezan tarty - 32g (4 łyżki stołowe)
  • Orzeszki pinii - 20g (2 łyżki stołowe)
  • Czosnek duży - 5g (ząbek)
  • Oliwa z oliwek - 40g (4 łyżki stołowe)
  • Sól o obniżonej zawartości sodu - 1g (2 szczypty)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Do pojemnika blendera włóż wszystkie składniki na pesto oprócz soli. Zmiksuj, pozostawiając składniki w malutkich drobinkach.

KROK 2: Posól dopiero, gdy pesto będziesz dodawać do potraw.

Smacznego!

Komentarze (1)

Poniedziałek, 23 marca 2015 | 17:05:01 ewelka.d 0

super!