10 minut
2 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
526 kcal / 1 porcję (255 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność206.20 kcal10.31%
-
Białko10.28 g20.56%
-
Węglowod.5.24 g1.94%
-
Tłuszcze6.41 g9.16%
-
Błonnik0.75 g3%
-
GDA10.31 %
Składniki
- Serek naturalny tofu - 300g
- Awokado - 100g
- Mleko sojowe - 100g (½ szklanki)
- Dynia, pestki - 10g (łyżka stołowa)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Awokado opłucz, przekrój na pół i wydrąż miąższ. Przełóż do blendera.
KROK 2: Dodaj tofu i mleko sojowe i miksuj do uzyskania gładkiej konsystencji.
KROK 3: Przelej do szklanek, posyp pestkami dyni i pij zaraz po przyrządzeniu.
Smacznego!
Zobacz także