Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

(20)
07.09.2014
dodaj własny przepis
10 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
209 kcal / 1 porcję (212 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    98.92 kcal
    4.95%
  • Białko
    6.74 g
    13.48%
  • Węglowod.
    3.82 g
    1.41%
  • Tłuszcze
    6.76 g
    9.66%
  • Błonnik
    1.42 g
    5.68%
  • GDA
    4.95 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Kurki - 50g (garść)
  • Jaja kurze surowe - 100g (2 sztuki)
  • Masło ekstra - 5g (łyżeczka)
  • Cebula - 50g (⅔ sztuki)
  • Natka pietruszki siekana - 6g (łyżeczka)
  • Sól o obniżonej zawartości sodu - 0.5g (szczypta)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Kurki oczyść i większe grzyby pokrój na mniejsze części. Cebulę obierz i posiekaj.

KROK 2: Na patelni rozgrzej masło, zeszklij cebulę i dodaj grzyby. Smaż około 10 minut.

KROK 3: Dodaj jajka i smaż, aż jajecznica się zetnie.

KROK 4: Zawartość patelni przełóż na talerz, dopraw do smaku solą i pieprzem. Posyp posiekaną natką pietruszki.

Smacznego!

Komentarze (1)

Wtorek, 2 września 2014 | 11:27:29 Kamila 26

u w i e l b i a m !!! :) jutro sobie przygotuję