10 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
209 kcal / 1 porcję (212 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność98.92 kcal4.95%
-
Białko6.74 g13.48%
-
Węglowod.3.82 g1.41%
-
Tłuszcze6.76 g9.66%
-
Błonnik1.42 g5.68%
-
GDA4.95 %
Składniki
- Kurki - 50g (garść)
- Jaja kurze surowe - 100g (2 sztuki)
- Masło ekstra - 5g (łyżeczka)
- Cebula - 50g (⅔ sztuki)
- Natka pietruszki siekana - 6g (łyżeczka)
- Sól o obniżonej zawartości sodu - 0.5g (szczypta)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Kurki oczyść i większe grzyby pokrój na mniejsze części. Cebulę obierz i posiekaj.
KROK 2: Na patelni rozgrzej masło, zeszklij cebulę i dodaj grzyby. Smaż około 10 minut.
KROK 3: Dodaj jajka i smaż, aż jajecznica się zetnie.
KROK 4: Zawartość patelni przełóż na talerz, dopraw do smaku solą i pieprzem. Posyp posiekaną natką pietruszki.
Smacznego!
Zobacz także