Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

(41)
04.11.2014
dodaj własny przepis
2 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
397 kcal / 1 porcję (247 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    160.84 kcal
    8.04%
  • Białko
    4.73 g
    9.46%
  • Węglowod.
    8.79 g
    3.26%
  • Tłuszcze
    13.06 g
    18.66%
  • Błonnik
    2.09 g
    8.36%
  • GDA
    8.04 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Cukinia - 200g
  • Sól o obniżonej zawartości sodu - 0.5g (szczypta)
  • Pieprz biały - 0.5g (szczypta)
  • Oliwa z oliwek - 20g (2 łyżki stołowe)
  • Papryczka chili - 5g (¼ sztuki)
  • Serek kozi - 120g (6 łyżek stołowych)
  • Czosnek mały - 3g (ząbek)
  • Pomidor suszony w oleju - 120g (6 plastrów)
  • Kolendra swieża - 4.5g (⅓ pęczka)
  • Orzeszki pinii - 20g (2 łyżki stołowe)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Cukinię opłucz i pokrój wzdłuż (obierz) w cienkie plasterki za pomocą obieraczki do warzyw. Każdy pasek oprósz solą i natrzyj oliwą. Grilluj na grillu elektrycznym aż cukinia zmięknie i lekko przyrumieni się.

KROK 2: Serek kozi wymieszaj ze sprasowanym czosnkiem, posiekanym chili i dopraw białym pieprzem.

KROK 3: Na każdy pasek cukinii połóż plasterek pomidora suszonego i łyżkę przygotowanego serka. Zawiń w roladkę i ułóż na talerzu.

KROK 4: Roladki posyp posiekaną kolendrą i podprażonymi orzeszkami piniowymi.

Smacznego!

Zobacz także
Leczo warzywne
(12)
Leczo warzywne
40 minut
1 osoba
więcej
Koktajl pomidorowy
(15)
Koktajl pomidorowy
10 minut
2 osoby
więcej
Komentarze (1)

Wtorek, 30 grudnia 2014 | 10:48:36 zosieńka 55

zrobię na sylwestra ^.^