25 minut
2 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
295 kcal / 1 porcję (435 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność67.94 kcal3.4%
-
Białko1.58 g3.16%
-
Węglowod.13.07 g4.84%
-
Tłuszcze1.21 g1.73%
-
Błonnik1.16 g4.64%
-
GDA3.4 %
Składniki
- Kasza jaglana sucha - 60g
- Mleko migdałowe - 460g (2 szklanki)
- Nektarynka - 230g
- Miód pszczeli - 24g (2 łyżeczki)
- Brzoskwinia - 85g (sztuka)
- Nasiona chia - 10g (łyżka stołowa)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Opłukaną kaszę ugotuj w dwóch szklankach wody ze szczyptą soli, gotuj na małym ogniu, aby kasza się nie przypaliła.
KROK 2: Następnie gorącą kaszę przełóż do naczynia blendera, dodaj nektarynki, brzoskwinię, nasiona chia oraz miód pszczeli i zmiksuj na gładką, jednolitą masę.
KROK 3: Na koniec powoli wlewaj mleko, nie przerywając miksowania. Rozlej do szklanek od razu, lub chwilę schłódź w lodówce.
*Dobrze smakuje posypany szczyptą cynamonu i kurkumy.
Smacznego!
Zobacz także