10 minut
2 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
155 kcal / 1 porcję (257 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność60.30 kcal3.02%
-
Białko0.81 g1.62%
-
Węglowod.10.89 g4.03%
-
Tłuszcze2.18 g3.11%
-
Błonnik1.54 g6.16%
-
GDA3.02 %
Składniki
- Natka pietruszki pęczek - 18g (pęczek)
- Mięta świeża - 10g (2 gałązki)
- Imbir korzeń - 5g
- Seler naciowy - 45g (łodyga)
- Limonka - 50g (½ sztuki)
- Banan - 150g
- Kiwi - 75g (sztuka)
- Oliwa z oliwek - 10g (łyżka stołowa)
- Kruszony lód - 150g (szklanka)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Imbir obierz i posiekaj w kostkę. Miętę i natkę posiekaj. Wrzuć do blendera razem z imbirem.
KROK 2: Seler naciowy, banana i kiwi obierz, po czym pokrój na mniejsze kawałki. Owoce z selerem wrzuć do blendera, a następnie dodaj kruszony lód, oliwę z oliwek, sok z limonki. Miksuj aż całość utrze się na gładką masę. Przelej do szklanek.
Smacznego!
Zobacz także