Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

15 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
276 kcal / 1 porcję (240 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    114.94 kcal
    5.75%
  • Białko
    13.42 g
    26.84%
  • Węglowod.
    0.65 g
    0.24%
  • Tłuszcze
    6.61 g
    9.44%
  • Błonnik
    0.16 g
    0.64%
  • GDA
    5.75 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Jaja kurze surowe - 150g (3 sztuki)
  • Szynka z indyka - 75g (3 plastry)
  • Szczypiorek siekany - 15g (3 łyżki stołowe)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Na rozgrzaną patelnię wysyp pokrojoną w kostkę szynkę. Smaż do momentu, aż wytopi się z niej tłuszcz, a szynka zrumieni.

KROK 2: Następnie wrzuć roztrzepane wcześniej jajka i smaż, aż się zetną. Dopraw do smaku solą, pieprzem i ziołami. Na koniec dodaj posiekany szczypiorek i dokładnie wmieszaj go w masę jajeczną.

Smacznego!