Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

(7)
08.05.2015
dodaj własny przepis
20 minut
2 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
252 kcal / 1 porcję (313 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    80.43 kcal
    4.02%
  • Białko
    5.69 g
    11.38%
  • Węglowod.
    4.61 g
    1.71%
  • Tłuszcze
    5.33 g
    7.61%
  • Błonnik
    2.20 g
    8.8%
  • GDA
    4.02 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Brokuły - 500g
  • Ser gorgonzola - 100g (3 ⅓ plastra)
  • Natka pietruszki siekana - 24g (4 łyżeczki)
  • Sól o obniżonej zawartości sodu - 0.5g (szczypta)
  • Pieprz czarny - 1g (szczypta)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Brokuły umyj, odkrój różyczki.

KROK 2: Zagotuj wodę. Ugotuj różyczki brokułów do miękkości. Gdy już będa miękkie, zmiksuj je blenderem na jednolity krem. Dopraw do smaku.

KROK 3: Następnie pokrój w drobną kostkę ser gorgonzola i delikatnie wmieszaj go w zupę, aż częściowo się w niej rozpuści. Posyp posiekaną natką na sam koniec.

Smacznego!