Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

(24)
18.05.2015
dodaj własny przepis
10 minut
2 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
261 kcal / 1 porcję (501 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    52.11 kcal
    2.61%
  • Białko
    2.68 g
    5.36%
  • Węglowod.
    8.48 g
    3.14%
  • Tłuszcze
    1.12 g
    1.6%
  • Błonnik
    0.64 g
    2.56%
  • GDA
    2.61 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Brzoskwinia - 340g (4 sztuki)
  • Mleko spożywcze, 1,5 % tłuszczu - 500g
  • Cukier brązowy - 10g (2 łyżeczki)
  • Jogurt naturalny 2% tłuszczu - 150g (6 łyżek stołowych)
  • Aromat waniliowy - 2g (½ łyżeczki)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Brzoskwinie zanurz na 1 minutę we wrzątku, po czym przej je zimną wodą.

KROK 2: Zdjąć skórkę i usunąć pestki. Dwie brzoskwinie zmiksuj z jogurtem i mlekiem. Dwie kolejne brzoskwinie zmiksuj tylko z cukrem.

KROK 3: Wlej do szklanek koktajl mleczny. Na wierzch delikatnie wlej koktajl brzoskwiniowy.

Smacznego!