10 minut
2 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
92 kcal / 1 porcję (337 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność27.36 kcal1.37%
-
Białko0.83 g1.66%
-
Węglowod.3.41 g1.26%
-
Tłuszcze1.66 g2.37%
-
Błonnik1.09 g4.36%
-
GDA1.37 %
Składniki
- Pomidor - 400g
- Seler naciowy - 90g (2 łodygi)
- Koperek pęczek - 8g (½ pęczka)
- Olej rzepakowy o obniżonej zawartości kwasu erukowego - 10g (łyżka stołowa)
- Czosnek duży - 10g (2 ząbki)
- Imbir korzeń - 5g
- Pieprz czarny - 1g (szczypta)
- Woda ciepła - 150g (⅔ szklanki)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Pomidory sparz i obierz ze skórki. Umieść w garnku. Dodaj obrane z twardych włókien łodygi selera, pokrojone w plasterki, dodaj także obrany i posiekany czosnek i imbir.
KROK 2: Zalej wodą i zblenduj. Do koktajlu dodaj resztę składników i wymieszaj.
Smacznego!
Zobacz także