30 minut
1 osoba
średni
Wartości odżywcze
435 kcal / 1 porcję (569 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność76.37 kcal3.82%
-
Białko7.69 g15.38%
-
Węglowod.2.21 g0.82%
-
Tłuszcze4.51 g6.44%
-
Błonnik0.91 g3.64%
-
GDA3.82 %
Składniki
- Filet z pstrąga świeżego - 200g
- Sezam, nasiona - 10g (łyżka stołowa)
- Cukinia - 250g
- Sok z cytryny - 6g (2 łyżeczki)
- Kapusta pekińska - 100g (2 liście)
- Zioła prowansalskie - 3g (łyżeczka)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Filet z pstrąga i warzywa dokładnie umyj. Rybę natrzyj ziołami i skrop sokiem cytryny. Włóż do naczynia żaroodpornego razem z pokrojoną na plasterki cukinią. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez około 15-20 minut.
KROK 2: Upieczoną rybę z cukinią podawaj na liściach sałaty pekińskiej. Na koniec posyp całość podprażonym sezamem.
Smacznego!
Zobacz także