Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

(11)
13.08.2015
dodaj własny przepis
30 minut
1 osoba
średni
Wartości odżywcze
435 kcal / 1 porcję (569 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    76.37 kcal
    3.82%
  • Białko
    7.69 g
    15.38%
  • Węglowod.
    2.21 g
    0.82%
  • Tłuszcze
    4.51 g
    6.44%
  • Błonnik
    0.91 g
    3.64%
  • GDA
    3.82 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Filet z pstrąga świeżego - 200g
  • Sezam, nasiona - 10g (łyżka stołowa)
  • Cukinia - 250g
  • Sok z cytryny - 6g (2 łyżeczki)
  • Kapusta pekińska - 100g (2 liście)
  • Zioła prowansalskie - 3g (łyżeczka)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Filet z pstrąga i warzywa dokładnie umyj. Rybę natrzyj ziołami i skrop sokiem cytryny. Włóż do naczynia żaroodpornego razem z pokrojoną na plasterki cukinią. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez około 15-20 minut.

KROK 2: Upieczoną rybę z cukinią podawaj na liściach sałaty pekińskiej. Na koniec posyp całość podprażonym sezamem.

Smacznego!