10 minut
2 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
407 kcal / 1 porcję (209 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność195.04 kcal9.75%
-
Białko2.81 g5.62%
-
Węglowod.15.12 g5.6%
-
Tłuszcze13.89 g19.84%
-
Błonnik0.53 g2.12%
-
GDA9.75 %
Składniki
- Mleczko kokosowe - 345g (34 ½ łyżki stołowej)
- Skrobia kukurydziana - 30g (3 łyżki stołowe)
- Cukier - 12g (2 łyżeczki)
- Kakao 16%, proszek - 30g (3 łyżki stołowe)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: W małym garnku zagotuj szklankę mleka kokosowego.
KROK 2: Pozostałe mleczko wymieszaj ze skrobią kukurydzianą, cukrem pudrem i kakao.
KROK 3: Do gotującego się mleczka kokosowego wlewaj powoli cały czas mieszając rozrobioną skrobię kukurydzianą z kakao. Otrzymaną masę przelej do salaterek.
Smacznego!
Zobacz także