25 minut
2 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
311 kcal / 1 porcję (387 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność80.25 kcal4.01%
-
Białko2.93 g5.86%
-
Węglowod.14.26 g5.28%
-
Tłuszcze1.47 g2.1%
-
Błonnik0.60 g2.4%
-
GDA4.01 %
Składniki
- Kasza jaglana sucha - 60g
- Mleko UHT, 2% tłuszczu - 460g (2 szklanki)
- Nektarynka - 230g
- Miód pszczeli - 24g (2 łyżeczki)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Opłukaną kaszę ugotuj w dwóch szklankach wody ze szczyptą soli, gotuj na małym ogniu, aby kasza się nie przypaliła.
KROK 2: Następnie gorącą kaszę przełóż do naczynia blendera, dodaj nektarynki oraz miód pszczeli i zmiksuj na gładką, jednolitą masę.
KROK 3: Na koniec powoli wlewaj mleko, nie przerywając miksowania. Rozlej do szklanek od razu, lub chwilę schłódź w lodówce.
*Dobrze smakuje posypany szczyptą cynamonu i kurkumy.
Smacznego!
Zobacz także