25 minut
3 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
122 kcal / 1 porcję (61 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność201.25 kcal10.06%
-
Białko14.01 g28.02%
-
Węglowod.34.97 g12.95%
-
Tłuszcze1.12 g1.6%
-
Błonnik1.84 g7.36%
-
GDA10.06 %
Składniki
- Kasza jaglana sucha - 50g
- Ser twarogowy chudy - 100g (5 łyżek stołowych)
- Daktyle, suszone - 20g
- Miód pszczeli - 12g (łyżeczka)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Ugotuj kaszę jaglaną według wskazówek producenta zamieszczonych na opakowaniu, odcedź.
KROK 2: Do jednej miseczki dodaj kaszę jaglaną, twaróg oraz miód. Zblenduj całość dokładnie na gładką masę.
KROK 3: Suszone owoce pokrój w małe kawałki i dodaj do masy. Nabieraj łyżeczką farsz i uformuj go w równiej wielkości kulki.
*Odstaw kulki do lodówki na minimum godzinę.
Smacznego!
Zobacz także