Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

(6)
14.06.2016
dodaj własny przepis
20 minut
2 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
730 kcal / 1 porcję (267 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    273.49 kcal
    13.67%
  • Białko
    3.78 g
    7.56%
  • Węglowod.
    22.20 g
    8.22%
  • Tłuszcze
    19.33 g
    27.61%
  • Błonnik
    0.69 g
    2.76%
  • GDA
    13.67 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Kasza jaglana sucha - 100g
  • Pomidor suszony - 70g (10 sztuk)
  • Oliwa z oliwek - 100g (10 łyżek stołowych)
  • Pomidory w puszce - 240g (½ puszki)
  • Czosnek duży - 10g (2 ząbki)
  • Oregano - 4g (2 łyżeczki)
  • Bazylia świeża - 10g (2 gałązki)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Kaszę jaglaną ugotuj na sypko według przepisu producenta zamieszczonego na opakowaniu..

KROK 2: W kielichu blendera umieść wszystkie składniki i zblenduj na gładką masę.

*Pasta świetnie smakuje na świeżym, żytnim chlebie posypana siekanym szczypiorkiem.

Smacznego!