20 minut
2 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
730 kcal / 1 porcję (267 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność273.49 kcal13.67%
-
Białko3.78 g7.56%
-
Węglowod.22.20 g8.22%
-
Tłuszcze19.33 g27.61%
-
Błonnik0.69 g2.76%
-
GDA13.67 %
Składniki
- Kasza jaglana sucha - 100g
- Pomidor suszony - 70g (10 sztuk)
- Oliwa z oliwek - 100g (10 łyżek stołowych)
- Pomidory w puszce - 240g (½ puszki)
- Czosnek duży - 10g (2 ząbki)
- Oregano - 4g (2 łyżeczki)
- Bazylia świeża - 10g (2 gałązki)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Kaszę jaglaną ugotuj na sypko według przepisu producenta zamieszczonego na opakowaniu..
KROK 2: W kielichu blendera umieść wszystkie składniki i zblenduj na gładką masę.
*Pasta świetnie smakuje na świeżym, żytnim chlebie posypana siekanym szczypiorkiem.
Smacznego!
Zobacz także