10 minut
3 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
427 kcal / 1 porcję (248 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność172.08 kcal8.6%
-
Białko4.16 g8.32%
-
Węglowod.22.55 g8.35%
-
Tłuszcze7.67 g10.96%
-
Błonnik1.98 g7.92%
-
GDA8.6 %
Składniki
- Orzechy nerkowca - 80g
- Płatki owsiane górskie - 40g (4 łyżki stołowe)
- Kasza gryczana niepalona, sucha - 40g (¼ szklanki)
- Słonecznik, nasiona - 10g (łyżka stołowa)
- Banan - 280g
- Mleko migdałowe - 230g (szklanka)
- Miód pszczeli - 24g (2 łyżeczki)
- Wiśnie bez pestek, mrożone - 40g
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Nasiona, płatki owsiane, niepaloną grykę i nerkowce zalej wieczorem wodą (ok 2 cm powyżej wysokości płatków) i zostaw na noc. Poprzedniego wieczora wyjmij wiśnie z zamrażarki.
KROK 2: Rano przepłucz namoczone składniki i zmiksuj za pomocą blendera kielichowego z bananem, mlekiem i miodem - bardzo dokładnie na gładką masę.
KROK 3: Zblendowaną masę przelej do wysokich szklanek. Rozmrożone wcześniej owoce podgrzewaj w rondelku do momentu aż puszczą sok i się lekko rozpadną, wylej je na wierzch.
Smacznego!
Zobacz także