10 minut
2 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
207 kcal / 1 porcję (243 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność85.20 kcal4.26%
-
Białko1.84 g3.68%
-
Węglowod.11.68 g4.33%
-
Tłuszcze3.98 g5.69%
-
Błonnik1.72 g6.88%
-
GDA4.26 %
Składniki
- Truskawki - 150g (szklanka)
- Banan - 140g
- Marchew - 50g
- Orzechy nerkowca - 30g
- Mleko migdałowe - 115g (½ szklanki)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Marchewkę obierz, umyj, pokrój na kawałki i dokładnie rozdrobnij blenderem. Możesz wcześniej zetrzeć marchewkę na drobnej tarce. Do marchewki dodaj orzechy nerkowca i banana. Dokładnie rozdrabnij blenderem, najlepiej kielichowym.
KROK 2: Następnie dodaj zmiksowane truskawki (mogą być mrożone, lekko zalane wrzącą wodą). Wymieszaj. Wlej około 0,5 szklanki mleka migdałowego. Wymieszaj i przelej do wysokiej szklanki.
Smacznego!
Zobacz także