Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

(19)
26.08.2016
dodaj własny przepis
5 minut + czas chłodzenia
2 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
374 kcal / 1 porcję (273 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    137.08 kcal
    6.85%
  • Białko
    6.84 g
    13.68%
  • Węglowod.
    11.50 g
    4.26%
  • Tłuszcze
    6.53 g
    9.33%
  • Błonnik
    8.02 g
    32.08%
  • GDA
    6.85 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Nasiona chia - 90g (9 łyżek stołowych)
  • Szpinak młody - 50g (2 garście)
  • Jogurt naturalny 2% tłuszczu - 300g (12 łyżek stołowych)
  • Cynamon mielony - 2g (½ łyżeczki)
  • Aromat waniliowy - 4g (łyżeczka)
  • Musli z owocami suszonymi - 40g (4 łyżki stołowe)
  • Maliny - 60g (½ szklanki)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: W blenderze kielichowym zmiksuj na gładką masę umyty, świeży szpinak oraz jogurt naturalny. Dodaj cynamon oraz aromat waniliowy.

KROK 2: Następnie wsyp do blendera nasiona chia. Zmiksuj je znowu po to, by zniszczyć nieco nasiona i ułatwić tworzenie się gęstego puddingu. Masę przelej do średniej miski i wstaw do lodówki na całą noc.

KROK 3: Po tym czasie przelej zieloną masę do dość wysokich i szerokich szklanek. Na górze umieść granolę z suszonymi owocami (najlepiej domowej roboty) oraz świeże maliny.

*Można wykorzystać dowolne, ulubione owoce sezonowe.

Smacznego!