Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

(3)
19.09.2016
dodaj własny przepis
35 minut
4 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
217 kcal / 1 porcję (208 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    104.59 kcal
    5.23%
  • Białko
    16.17 g
    32.34%
  • Węglowod.
    3.13 g
    1.16%
  • Tłuszcze
    3.27 g
    4.67%
  • Błonnik
    0.43 g
    1.72%
  • GDA
    5.23 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Mięso z piersi indyka, bez skóry - 600g
  • Szpinak, mrożony - 100g
  • Ser Feta - 75g (1 ½ porcji)
  • Czosnek duży - 5g (ząbek)
  • Pomidor suszony - 28g (4 sztuki)
  • Olej rzepakowy uniwersalny - 10g (łyżka stołowa)
  • Bazylia suszona - 8g (2 łyżeczki)
  • Sól o obniżonej zawartości sodu - 1g (2 szczypty)
  • Pieprz czarny - 4g (4 szczypty)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Sznycle umyj pod bieżącą, letnią wodą, rozbij delikatnie na większe, cieńsze plastry. Oprósz solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi. Ułóż na desce.

KROK 2: Rozmrożony szpinak wymieszaj z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, pokruszonym serem feta, posiekanymi pomidorami, solą, pieprzem i bazylią.

KROK 3: Każdy sznycel posmaruj pastą szpinakową, dokładnie zwiń w rulon, zwiąż sznurkiem i ułóż w naczyniu żaroodpornym lub ceramicznym. Całość delikatnie skrop olejem.

KROK 4: Sznycle piecz w nagrzanym do 180 st. C piekariku przez 20 minut.

*Podawaj na kuskusie z posiekaną natką pietruszki.

Smacznego!