Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

25 minut
2 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
244 kcal / 1 porcję (233 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    104.84 kcal
    5.24%
  • Białko
    3.23 g
    6.46%
  • Węglowod.
    16.66 g
    6.17%
  • Tłuszcze
    3.15 g
    4.5%
  • Błonnik
    0.99 g
    3.96%
  • GDA
    5.24 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Kasza jaglana sucha - 50g
  • Mleko spożywcze, 2% tłuszczu - 240g (szklanka)
  • Masło ekstra - 10g (2 łyżeczki)
  • Cukier brązowy - 10g (2 łyżeczki)
  • Brzoskwinia - 85g (sztuka)
  • Borówki amerykańskie - 70g (½ szklanki)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Uprzednio podprażoną kaszę ugotuj na mleku według przepisu zamieszczonego na opakowaniu produktu.

KROK 2: Brzoskwinię umyj i pokrój w dużą kostkę. W rondelku rozpuść masło, wsyp 1 łyżkę cukru i dorzuć pokrojoną brzoskwinię. Potrząsaj delikatnie patelnią, aby powstały karmel pokrył całe owoce.

KROK 3: Jaglankę wyłóż do miseczek, na niej ułożyć owoce oraz łyżkę gęstego jogurtu naturalnego. Na sam koniec dodać borówki.

Smacznego!

Zobacz także
Paella z owocami morza
(12)
Paella z owocami morza
30 minut
2 osoby
więcej
Pasta jajeczna "light"
(11)
Pasta jajeczna "light"
10 minut
1-2 osoby
więcej