Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

5 minut + czas chłodzenia
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
397 kcal / 1 porcję (418 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    94.93 kcal
    4.75%
  • Białko
    3.84 g
    7.68%
  • Węglowod.
    16.10 g
    5.96%
  • Tłuszcze
    2.53 g
    3.61%
  • Błonnik
    4.85 g
    19.4%
  • GDA
    4.75 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Nasiona chia - 20g (2 łyżki stołowe)
  • Szpinak świeży - 75g
  • Miód pszczeli - 30g (2 ½ łyżeczki)
  • Jogurt naturalny 2% tłuszczu - 150g (6 łyżek stołowych)
  • Cynamon mielony - 2g (½ łyżeczki)
  • Laska wanilii - 0.8g (½ sztuki)
  • Musli z owocami suszonymi - 20g (2 łyżki stołowe)
  • Maliny - 120g (szklanka)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: W blenderze kielichowym zmiksuj na gładką masę umyty, świeży szpinak, miód oraz jogurt naturalny. Dodaj cynamon oraz wydłubane nasiona z laski wanilii.

KROK 2: Następnie wsyp do blendera nasiona chia. Zmiksuj je znowu po to, by zniszczyć nieco nasiona i ułatwić tworzenie się gęstego puddingu. Masę przelej do średniej miski i wstaw do lodówki na całą noc.

KROK 3: Po tym czasie przelej zieloną masę do dość wysokich i szerokich szklanek. Na górze umieść bezglutenową granolę z suszonymi owocami (najlepiej domowej roboty) oraz świeże maliny.

*Można wykorzystać dowolne, ulubione owoce sezonowe.

Smacznego!