20 minut
4 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
275 kcal / 1 porcję (145 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność189.95 kcal9.5%
-
Białko4.52 g9.04%
-
Węglowod.31.73 g11.75%
-
Tłuszcze6.31 g9.01%
-
Błonnik3.19 g12.76%
-
GDA9.5 %
Składniki
- Płatki owsiane górskie - 110g (11 łyżek stołowych)
- Banan - 420g
- Migdały - 20g (20 sztuk)
- Masło ekstra - 10g (2 łyżeczki)
- Słonecznik, nasiona - 20g (2 łyżki stołowe)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Banany rozgnieć widelcem lub zmiksuj za pomocą blendera. W między czasie na suchej patelni podpraż pestki słonecznika i migdały. Ostudź je, a migdały drobno posiekaj.
KROK 2: Następnie do rozgniecionych bananów dodaj miękkie masło, płatki owsiane, migdały i pestki słonecznika. Wszystko dokładnie wymieszaj i odstaw na około 10-15 minut.
KROK 3: Piekarnik rozgrzej do 180 st. C. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia. Bierz po łyżce masy, formuj kulkę i spłaszcz ją lekko dłońmi na kształt ciasteczka. Ułóż je na blaszce. Wstaw do piekarnika i piecz przez około 15 minut, na ładny złoty kolor.
Smacznego!
Zobacz także