Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

(7)
30.11.2016
dodaj własny przepis
20 minut
6 osób
łatwy
Wartości odżywcze
251 kcal / 1 porcję (57 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    442.92 kcal
    22.15%
  • Białko
    12.22 g
    24.44%
  • Węglowod.
    52.06 g
    19.28%
  • Tłuszcze
    21.56 g
    30.8%
  • Błonnik
    6.70 g
    26.8%
  • GDA
    22.15 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Płatki owsiane górskie - 150g (15 łyżek stołowych)
  • Sól o obniżonej zawartości sodu - 0.5g (szczypta)
  • Tahini - 72g (6 łyżek stołowych)
  • Syrop klonowy - 50g (10 łyżeczek)
  • Cynamon mielony - 8g (2 łyżeczki)
  • Czekolada gorzka - 60g

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Do średniej wielkości miski wsyp płatki owsiane. Następnie dodaj szczyptę soli, tahini, cynamon, syrop klonowy i posiekaną na małe kawałki gorzką czekoladę. Całość dokładnie wymieszaj.

KROK 2: Formuj rękoma kulki z masy czekoladowej i układaj je na baszce wyłożonej paierem do pieczenia.

KROK 3: Wstaw do nagrzanego do 200 st. C piekarnika i piecz około 10-15 minut.

Smacznego!