Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

(72)
26.12.2016
dodaj własny przepis
5 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
346 kcal / 1 porcję (435 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    79.56 kcal
    3.98%
  • Białko
    1.76 g
    3.52%
  • Węglowod.
    13.99 g
    5.18%
  • Tłuszcze
    2.17 g
    3.1%
  • Błonnik
    3.87 g
    15.48%
  • GDA
    3.98 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Banan - 60g
  • Jeżyny - 130g (2 garście)
  • Szpinak młody - 25g (garść)
  • Sok pomarańczowy - 200g
  • Siemię lniane - 20g (2 łyżki stołowe)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Banana umyj, obierz i pokrój na plasterki.

KROK 2: Do misy blendera wlej świeży sok z pomarańczy, wsyp mrożone jeżyny, garść umytego szpinaku, banana oraz zmielone siemię lniane.

KROK 3: Zmiksuj wszystko na gładką masę i przelej do wysokiej szklanki.

*Świeży sok z pomarańczy, np. jednodniowy, dostępny w sklepie.

Smacznego!

Zobacz także
Zupa gulaszowa
(23)
Zupa gulaszowa
1,5 godziny
8 osób
więcej
Zupa dyniowa z jabłkami
(7)
Zupa dyniowa z jabłkami
20 minut + czas pieczenia
4 osoby
więcej