5 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
346 kcal / 1 porcję (435 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność79.56 kcal3.98%
-
Białko1.76 g3.52%
-
Węglowod.13.99 g5.18%
-
Tłuszcze2.17 g3.1%
-
Błonnik3.87 g15.48%
-
GDA3.98 %
Składniki
- Banan - 60g
- Jeżyny - 130g (2 garście)
- Szpinak młody - 25g (garść)
- Sok pomarańczowy - 200g
- Siemię lniane - 20g (2 łyżki stołowe)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Banana umyj, obierz i pokrój na plasterki.
KROK 2: Do misy blendera wlej świeży sok z pomarańczy, wsyp mrożone jeżyny, garść umytego szpinaku, banana oraz zmielone siemię lniane.
KROK 3: Zmiksuj wszystko na gładką masę i przelej do wysokiej szklanki.
*Świeży sok z pomarańczy, np. jednodniowy, dostępny w sklepie.
Smacznego!
Zobacz także