10 minut
2 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
254 kcal / 1 porcję (253 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność100.53 kcal5.03%
-
Białko2.16 g4.32%
-
Węglowod.15.47 g5.73%
-
Tłuszcze3.60 g5.14%
-
Błonnik0.99 g3.96%
-
GDA5.03 %
Składniki
- Kasza jaglana sucha - 30g
- Ananas świeży - 240g
- Sok pomarańczowy - 200g
- Sok z limonki - 6g (2 łyżeczki)
- Orzechy nerkowca - 30g
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Uprzednio podprażoną kaszę jaglaną ugotuj według wskazówek producenta zamieszczonych na opakowaniu produktu.
KROK 2: Ananas obierz i pokrój w mniejsze kawałki.
KROK 3: Wszystkie składniki włóż do misy blendera i zmiksuj na gładką masę.
Smacznego!
Zobacz także