Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

(9)
13.01.2017
dodaj własny przepis
15 minut + czas moczenia
2 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
603 kcal / 1 porcję (420 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    143.65 kcal
    7.18%
  • Białko
    4.50 g
    9%
  • Węglowod.
    22.88 g
    8.47%
  • Tłuszcze
    4.53 g
    6.47%
  • Błonnik
    3.18 g
    12.72%
  • GDA
    7.18 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Kasza gryczana niepalona, sucha - 150g (⅔ szklanki)
  • Banan - 240g
  • Awokado - 140g
  • Jarmuż - 40g (8 liści)
  • Mleko spożywcze, 2% tłuszczu - 240g (szklanka)
  • Nasiona chia - 20g (2 łyżki stołowe)
  • Syrop klonowy - 10g (2 łyżeczki)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Kaszę gryczaną zalej letnią wodą i odstaw do namoczenia na całą noc. Następnego dnia przenieś kaszę ka sito i wypłucz ją pod bieżącą wodą. Następnie, przełóż do rondelka i ugotuj na sypko 15 minut od zagotowania na wolnym ogniu. Wystudź.

KROK 2: Do wysokiego naczynia przełóż ugotowaną kaszę gryczaną, jarmuż, banana, obrane avocado, nasiona chia i syrop klonowy, dodaj mleko. Całość dokładnie zblenduj na gładką masę, do momentu, aż kasza gryczana idealnie się zblenduje, a smoothie będzie kremowe i delikatne.

KROK 3: Rozlej koktajl do wysokich szklanek. Górę udekoruj obraną marakują i nasionami chia.

Smacznego!