Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

30 minut
2 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
279 kcal / 1 porcję (327 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    85.38 kcal
    4.27%
  • Białko
    2.34 g
    4.68%
  • Węglowod.
    17.57 g
    6.51%
  • Tłuszcze
    0.96 g
    1.37%
  • Błonnik
    0.97 g
    3.88%
  • GDA
    4.27 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Mango - 280g (sztuka)
  • Jogurt naturalny 2% tłuszczu - 200g (8 łyżek stołowych)
  • Woda mineralna niegazowana - 100g (½ szklanki)
  • Miód pszczeli - 24g (2 łyżeczki)
  • Kasza jaglana sucha - 50g

Sposób przyrządzenia

KROK 1. Obierz mango, pokrój w kawałki dokładnie obierając z miąższu pestkę. Ugotuj kaszę jaglaną.

KROK 2. Wrzuć obrane mango do kielicha blendera, dodaj jogurt, miód, mocno schłodzoną wodę, ugotowaną kaszę. Blenduj do uzyskania jednolitej konsystencji. Jeśli będzie zbyt gęste, dolej trochę wody.

Smacznego!

Zobacz także
Racuchy na kefirze
(30)
Racuchy na kefirze
30 minut + czas smażenia
3 osoby
więcej
Gryczane babeczki z marchwią i jabłkiem
(5)
Gryczane babeczki z marchwią i jabłkiem
15 minut + czas pieczenia
2 osoby
więcej