Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

25 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
215 kcal / 1 porcję (103 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    208.80 kcal
    10.44%
  • Białko
    19.03 g
    38.06%
  • Węglowod.
    2.83 g
    1.05%
  • Tłuszcze
    13.83 g
    19.76%
  • Błonnik
    0.20 g
    0.8%
  • GDA
    10.44 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Wieprzowina, schab surowy bez kości - 90g
  • Czosnek duży - 5g (ząbek)
  • Majeranek otarty, suszony - 3g (łyżeczka)
  • Olej rzepakowy uniwersalny - 5g (½ łyżki stołowej)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Plastry mięsa umyj i osusz papierowym ręcznikiem.

KROK 2: Czosnek przeciśnij przez praskę i wymieszaj z majerankiem.

KROK 3: Porcję mięsa nasmaruj czosnkiem z majerankiem, podsmaż na oleju i włóż do żaroodpornego naczynia. Danie piecz w temperaturze 220oC, około 20 min.

*Podawaj z ziemniakami lub kaszą w towarzystwie świeżych surówek lub gotowanych warzyw.

Rada: możesz również upiec większą porcję mięsa i plastry schabu wykorzystać jako wędlinę do pieczywa.

Smacznego!