25 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
215 kcal / 1 porcję (103 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność208.80 kcal10.44%
-
Białko19.03 g38.06%
-
Węglowod.2.83 g1.05%
-
Tłuszcze13.83 g19.76%
-
Błonnik0.20 g0.8%
-
GDA10.44 %
Składniki
- Wieprzowina, schab surowy bez kości - 90g
- Czosnek duży - 5g (ząbek)
- Majeranek otarty, suszony - 3g (łyżeczka)
- Olej rzepakowy uniwersalny - 5g (½ łyżki stołowej)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Plastry mięsa umyj i osusz papierowym ręcznikiem.
KROK 2: Czosnek przeciśnij przez praskę i wymieszaj z majerankiem.
KROK 3: Porcję mięsa nasmaruj czosnkiem z majerankiem, podsmaż na oleju i włóż do żaroodpornego naczynia. Danie piecz w temperaturze 220oC, około 20 min.
*Podawaj z ziemniakami lub kaszą w towarzystwie świeżych surówek lub gotowanych warzyw.
Rada: możesz również upiec większą porcję mięsa i plastry schabu wykorzystać jako wędlinę do pieczywa.
Smacznego!
Zobacz także